Notícies

dimarts, 5 febrer, 2019 - 16:15

Acrosport a Cicle Mitjà i Superior de Primària a l’àrea d’Educació Física.

Aquest segon trimestre, a les classes d’Educació Física del Cicle Mitjà i Superior de Primària, s’ha treballat la Unitat didàctica d’Acrosport. A més de treballar la força, l’equilibri i la resistència; la relació entre companys i el treball en equip són fonamentals per aconseguir fer aquestes figures humanes, que entronquen sobradament amb l’origen de la nostra  cultura castellera vallenca!

La gimnàstica acrobàtica o acrosport és un esport acrobàtic-coreogràfic que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força, i flexibilitat a més d'equilibris com a transicions entre figures. Té elements de dansa, salts i cabrioles gimnàstiques com a component coreogràfic, que li atorguen el grau d'artístic.

L'acrobàcia és cadascun dels exercicis gimnàstics o d'habilitat que realitza un acròbata: equilibris, salts, girs, etc. Les acrobàcies són una part important de l'acrosport. Es poden entendre les acrobàcies fora de l'acrosport però no l'acrosport sense acrobàcies.

Les figures que composen els alumnes són espectaculars, ben coordinades, i és una activitat en la qual els estudiants  gaudeixen molt, a part d’aprendre.