Notícies

dimecres, 15 maig, 2019 - 11:45

FC’19. Xerrada i seminari a 1r d’ESO sobre la “Prevenció del tabac”.

Seminari sobre el tabaquisme amb els alumnes de 1r d’ESO. El seminari ha estat dirigit per Antonio J. López Barea, Referent de Tabaquisme del CAP de Valls Urbà i representant de tabaquisme del Consell de Col·legis d’Infermeria de Catalunya.

Aquesta sessió ha tingut una durada de dues hores, en la que el tema principal ha estat el tabaquisme i com prevenir-lo.

S’ha treballat, de manera interactiva, les diverses formes de conèixer el tabac, els seus components, els efectes en l’organisme, els avantatges de la deshabituació tabàquica i diversos mètodes de prevenció.

S’ha remarcat als joves estudiants que “el tabac és la primera causa de mort prevenible al món”, i també que “cada sis segons mor una persona en el món a causa d’alguna malaltia relacionada amb el tabac, i a Catalunya cada hora en mor una a causa del tabac”. Als alumnes aquestes frases els han impactat bastant, així com el fet que “una persona que fuma de forma regular al llarg de la seva vida, perd una mitjana de 7 a 10 anys de vida”.  Per tot això, la prevenció en els adolescents ha de ser una prioritat per prevenir el tabaquisme.

Categories

Històric