Notícies

dimecres, 14 abril, 2021 - 16:00

Fem Matemàtiques 2021

Aquest matí s'ha celebrat la 2a fase del concurs Fem Matemàtiques que organitza la FEEMCAT. Dels nostres alumnes participants a la 1a fase es van classificar per a la 2a el Marc, la Íria i la Laura de 1r d'ESO, i l'Erola, el Daniel, el Pau T. i el Pau M. de 2n d'ESO.

S'ha començat la jornada amb una presentació del concurs a través de videoconferència i, seguidament, durant 90 minuts, els 7 alumnes han hagut d'enfrontar-se a una prova individual que consistia en resoldre 3 problemes.

Després d'una estona d'esbarjo, i ja treballant en grup, 1r d'ESO per una banda i 2n per l'altra, han disposat de 90 minuts més per resoldre una prova telemàtica consistent en accedir al joc L'habitació d'Hipàtia. Després de travessar una primera porta que donava entrada al joc s'havia d'intentar resoldre 15 enigmes matemàtics. Cada enigma permetia obrir una nova porta que alliberava un famós matemàtic que havia estat segrestat. Alguns han resultat més senzills que d'altres i tant un grup com l'altre s'han quedat a 4 enigmes d'obrir totes les portes del joc.