Notícies

dimarts, 30 octubre, 2018 - 13:15

Inici del servei comunitari i dels seminaris sobre la vellesa a 3r d’ESO.

Ahir, n'Antonio López Barea, Cap d'Infermeria del CAP Dr. Sarró de Valls, va fer la xerrada inicial de la matèria de Servei Comunitari, i alhora una sèrie de seminaris interactius, d’una hora de durada, sobre el tema de “La vellesa”.. 
Al col·legi, es continua l'experiència del Servei Comunitari, iniciada fa 3 cursos amb els alumnes de 3r d'ESO.

La finalitat de la matèria és protagonitzar accions de compromís cívic i posar en joc els coneixements i capacitats al servei de la comunitat, i a la vegada aconseguir formar-se com a ciutadans i treballar valors humans d'ajuda als més necessitats. La part pràctica d’aquesta matèria es desenvolupa, durant el curs en una de les residències geriàtriques de la nostra ciutat.

Els seminaris consisteixen en una introducció, definició i visions culturals del fet de la vellesa. Al llarg dels quatre seminaris es parlarà dels canvis estructurals i funcionals durant la vellesa, com l’envelliment de la pell i dels teixits i l’osteoarticular, del sistema respiratori, de l’urinari o del sistema nerviós.

Seguidament es parlarà, en un altre, de la Síndrome Geriàtrica, que comporta temes tan habituals com les caigudes, l’immobilisme, el deteriorament cognitiu, la polimedicació o els trastorns de la son i dèficit visual, entre altres.

Els seminaris acabaran parlant de les Teories de l’envelliment, el per què envellim i les diverses teories que la història de la humanitat, els savis i l’ésser humà han anat teixint al llarg dels temps.