Notícies

dimecres, 13 març, 2019 - 11:30

Les altres llengües estrangeres al centre.

Dins el projecte d’escola multilingüe del col·legi, a més a més de la llengua anglesa, que és la llengua estrangera d’habitual ensenyament en els centres educatius d’arreu, els alumnes s’inicien o fins i tot  aprofundeixen en l’aprenentatge de dues llengües més, la llengua francesa i alemanya.

Per tot això, des de ja fa cinc cursos, els nens i nenes de Cicle Superior de Primària, tenen ocasió de començar a aprendre francès,  evidentment d’una forma inicial i bàsica, que és molt útil i eficaç per a tots aquells que, arribats a Secundària trien la Llengua Francesa entre les diverses optatives a les quals poden optar. D’aquesta manera, un alumne comença a fer Francès als 10 anys, quan fa 5è de Primària, i en pot fer fins als 16, quan acabi 4t d’ESO, moment en que inclús se li ofereix la possibilitat de presentar-se als exàmens DELF Junior (Diplôme d'études en langue française) amb nivells mitjans europeus entre A1 i B2.

De la mateixa manera, com s’ha dit amb anterioritat, dins el Projecte Multilingüístic del centre, i apostant clarament per l’aprenentatge tant ric i divers com sigui possible, a Secundària, hi ha una assignatura complementària: la llengua alemanya, que s'imparteix per als quatre cursos de l’ESO. És una matèria complementària pensada per als que ja fan altres llengües i volen emprendre una altra aventura lingüística. O també pels que ja havien fet alemany abans, o s’hi havien iniciat  i vulguin refrescar la memòria i adquirir nous coneixements. És un curs molt bàsic.  En ell s'aprèn, entre altres coses, a presentar-se, preguntar per l'hora o descriure el que es en  un dia normal. Aquesta matèria té  una bona repercussió entre l’alumnat i les famílies.

L’objectiu principal de tot plegat és que l’alumnat es familiaritzi amb llengües del nostre entorn en el que ja coneixem com l’inevitable i necessari marc  europeu d’integració de les llengües.

Categories

Històric