Notícies

dimarts, 12 març, 2019 - 13:15

Matinal de robòtica, informàtica i noves tecnologies dissabte passat.

Dissabte passat, aprofitant la Jornada de Portes Obertes, es va organitzar, com cada any, una matinal de robòtica i noves tecnologies, pel qual van passar un bon nombre d’alumnes.

Tots van tenir al seu abast ordinadors per a treballar i programar el que volien fer, des de la fabricació d’algun objecte senzill amb la impressora 3D fins a la senzilla aplicació d’algun joc. Van poder utilitzar, programar i fer servir robots amb els quals van gaudir una bona estona, o fer i pintar un dibuix que després es podia veure en tres dimensions a la pantalla de la “tablet”, i en moviment, passant per les ulleres 3D o els mateixos “drons”, els quals van poder veure i aprendre’n el seu funcionament bàsic, entre moltes altres coses.

Des de fa més de dos cursos, la robòtica i les aplicacions informàtiques més avancades, formen part de la vida quotidiana del col·legi, és cada cop més habitual en les activitats d’ensenyament-aprenentatge dels alumnes de totes les edats. Cada vegada és més freqüent observar com la robòtica ajuda als joves i petis alumnes en els aprenentatges i destreses manuals i intel·lectuals que els nens i nenes, nois i noies, han d’adquirir en els seus estudis.

Així, per exemple, els nens i nenes més petits treballen projectes en els quals són habituals les “tablets”, els codis QR i els petits robots, que després d’unes primeres ordres senzilles, els nens i nenes van fent fer allò que ells tenen previst que el robot faci, ajudant-los en algunes de les activitats que els alumnes han de desenvolupar. Els alumnes més grans ja fan coses molt més complexes i arriben a resultats i solucions impensables fa uns anys en algunes de les matèries de secundària.

Cada vegada és més normal que, després d’unes sessions introductòries, l’alumnat experimenti, conegui les instruccions i programi petits robots que acaben ajudant-los a comprendre i treballar diverses de les matèries escolars.