Notícies

dimarts, 23 gener, 2018 - 10:00

Xerrada de la Dolors Valls, animadora sòcio-cultural de la Residència Alt Camp, a 3r d'ESO.

En el marc de la matèria de Servei Comunitari, els dos grups de tercer d’ESO han rebut avui la visita de l’animadora de la Residència Alt Camp, la Dolors Valls, a qui ja coneixien de l’activitat que van fer en aquest centre geriàtric la darrera jornada lectiva abans de Nadal.

Avui, en la seva xerrada, la Dolors els ha parlat de tot el programa d’animació que rep la gent gran de la residència. Ha parlat de la voluntat del centre de mantenir un clima d’alegria i germanor entre els avis i de la necessitat d’oferir-los activitats tot el dia per tal de mantenir-los actius i ocupats. D’entre les activitats quotidianes, tenen tallers d’internet, de lectura en veu alta, de memòria, de bitlles, etc. Sempre amb l’ajut dels professionals del centre i sovint de voluntaris.

A la residència Alt Camp, ha dit la Dolors, no deixen de celebrar cap festa del calendari festiu i religiós, així, es fan actes especials per a tots els cicles festius com ara Nadal, Carnestoltes, Pasqua, Sant Joan, Santa Úrsula, etc. I fan també sortides a la platja o al Delta de l’Ebre si la seva mobilitat els ho permet.

També és molt important la celebració dels centenaris perquè, a més de fer una festa per a la persona protagonista, gaudeixen també del relat de la seva història de vida que és sempre un acte molt emotiu.

Una xerrada molt interessant que ens ha permès entendre la importància de la feina d’aquests professionals per al benestar de les persones de més edat.