Notícies

dimecres, 29 gener, 2020 - 09:00

3r d’ESO visita la Corporació Alimentària de Guissona.

L'alumnat de 3r d'ESO va anar fins a la població de Guissona, per a visitar l'empresa Àrea de Guissona en el marc de les matèries d'Emprenedoria i Ciències Socials.

El Grup Alimentari Guissona (CAG) és un grup empresarial català dedicat principalment a la producció i comercialització d'aliments, amb seu al municipi segarrenc de Guissona. El Grup Alimentari Guissona inclou la Cooperativa Agropecuària de Guissona, la Caixa Rural de Guissona (Caixa Guissona), la Corporació Alimentària Guissona, les fundacions Agropecuària i bonÀrea, Serveis Agropecuària d’Assegurances i Serveis Mèdics Guissona.

Els alumnes, i els seus professors, en primer lloc van fer una visita ràpida a la població de Guissona, una vila que ha més que duplicat la seva població gràcies, sobretot, a la Cooperativa.

Tot seguit van entrar a l'empresa i van presenciar els processos de producció i distribució dels seus productes. La visita, va conèixer diferents espais, entre ells: el procés productiu dels diferents articles que s’elaboren a l’empresa com els escorxadors d'aus i porcs, on especegen 6.500 pollastres l'hora; el laboratori; i la fàbrica d'elaborats, en la qual es produeixen 10.000 hamburgueses al dia i 15.000 canelons l'hora. A continuació, també es van poder veure el magatzem robotitzat de palets i la planta d'envasat de llet, sucs, oli i aigua per finalitzar la visita veient l’envasament de fruita i postres làctics i l’assecador, en el qual hi ha uns dos milions de pernils en procés d’assecatge.