Notícies

dimarts, 9 novembre, 2021 - 09:30

3r d'ESO col·labora amb la Viquimarató

Entre el 5 i el 12 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO del Col·legi Claret participen a la VIII Viquimarató de la llengua catalana, que organitza la Secretaria de Política Lingüística i Amical Wikimedia.

L'objectiu d'aquesta activitat consisteix a ampliar continguts relacionats amb la llengua catalana a la Viquipèdia, amb la participació d'associacions, centres escolars, institucions, o participació ciutadana dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

Enguany, la temàtica de la Viquimarató és la música en català: grups musicals, cantautors, festivals, estils musicals... Per tant, des de les matèries escolars de català i música, els alumnes han treballat en petits grups diversos articles, traduint-los al català o ampliant-ne i millorant-ne el contingut. 

L'activitat ens ha ajudarà a reflexionar sobre la poca visibilitat de la llengua catalana a la Viquipèdia, alhora que treballarem continguts curriculars d'una manera diferent i motivadora.