Notícies

divendres, 13 maig, 2022 - 21:00

Activitats de la Setmana Cultural de Secundària

Després d’una parada de dos anys, condicionada per la pandèmia, el col·legi Claret de Valls torna a celebrar la Setmana Cultural de les Festes Col·legials.

El tret de sortida de les Festes va ser el dijous dia 5 de maig amb l’activitat Let’s Clean Up; una acció comuna a tot Europa per conscienciar de la gran quantitat de residus que aboquem il·legalment i de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests, en concret als torrents de Valls, on els alumnes de 3r ESO hi van col·laborar.

El diumenge dia 8 de maig, bona part de la comunitat educativa del col·legi va participar en la Caminada Solidària a Miramar en la qual es va fer un recapte amb col·laboració amb la Creu Roja de Valls, per als refugiats ucraïnesos.

Al llarg de la setmana següent s’han anat realitzant activitats diverses amb col·laboració amb entitats vallenques com la Creu Roja, el CAP Sarró i l’Ajuntament de Valls. Entre aquestes activitats destaquen els tallers com “Conèixer i prevenir les drogues i altres addiccions”, una xerrada sobre alimentació, taller d’autoestima, taller de diversitat sexual, xerrada sobre “Violència de gènere, XXSS i tecnologia” i les visites al Call Jueu i les Rutes Narcís Oller.

Una història de voluntat, constància i superació personal, sobre l’ONG claretiana Enllaç Solidari, a càrrec la Sra Raquel Barniol, mare del centre, que va explicar la seva experiència de participació en projecte a Panamà, per a l’alumnat de 2n ESO; el llibre fòrum de l’escriptora Pilar Garriga, sobre el llibre Un estiu a Borneo per a tot l’alumnat de 1r ESO, moment que van aprofitar també perquè l’autora els signés els seus exemplars.

I com cada curs escolar, les sortides culturals: visita a les mines de plom de Bellmunt del Priorat, visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, visita al MNAC, i visita al poble vell de Corbera d’Ebre.

Finalment arriba el darrer dia de la setmana cultura, divendres 13, dia de la tradicional Cursa Solidària a favor de la Taulada, on hi participen tots els alumnes del col·legi. Després de córrer, els joves de 3r d’ESO s’han encarregat de la tómbola que cada any enlluerna els més petits, i els altres cursos d’ESO han acabat el matí fent activitats esportives o bé a les instal·lacions del Vilar o les del Fornàs.