Notícies

dijous, 22 març, 2018 - 20:45

Cicle Mitjà fa una sortida cultural a l’Espluga de Francolí per visitar la Cova de la Font Major.

Avui els alumnes de tercer i quart de primària, com a complement vivencial del Projecte "La Prehistòria", han fet una sortida cultural a L´Espluga de Francolí, on han pogut desenvolupar diverses activitats relacionades amb el projecte.
Per començar, i com a activitat paral.lela, han aprofitat l'ocasió per anar a la fàbrica de galetes i carquinyolis Cobo, on el seu propietari, en David Cobo, els ha explicat els secrets, fins on podia, dels seus saborosos i excel.lents productes, una mostra dels quals tothom ha tastat a la fàbrica i, després, a casa.
Seguidament, ja a la Cova de la Font Major, per grups, han fet un recorregut molt entenedor gràcies a diferents audiovisuals, realitats virtuals i representacions amb figures a tamany real. Uns guies els han explicat la vida de la cova, habitada ja des del Paleolític i el Neolític, i els alumnes han pogut comprovar "in situ" tot allò que havíem après a l'aula, que era molt, tal com els guies han observat.
Per finalitzar, també han fet un Taller de la Prehistòria on han participat en la construcció d’unes cabanes neolítiques amb pells d’animals i pals d’arbres, també han posat en pràctica tècniques de pintura rupestre sobre una pedra, on els nois i noies han dibuixat una escena de caça amb arc.