Notícies

dijous, 22 març, 2018 - 16:30

"El món en imatges", la xerrada del fotoperiodista Marc Vidal, avui, a 5è i 6è de Primària.

Els alumnes de cinquè i sisè de primària, han assistit aquesta tarda a una xerrada pertanyent a la iniciativa “Xerrades del món” promoguda per l’Associació de fotoperiodistes de Catalunya, i concretament per Marc Vidal, fotoperiodista de l'agència Reuters, amb el objectiu d’apropar i donar a conèixer als infants tot un seguit d’imatges de conflictes i problemàtiques que passen al món i que els reporters de l’Associació han pogut viure en primera persona.
La xerrada “El món en imatges” ha pretès explicar i mostrar als infants el llenguatge de la fotografia i la seva importància a l’hora de documentar els fets més rellevants de la nostra història. S’han mostrat i analitzat una quarantena de fotografies d’impacte mundial, algunes fetes pel mateix Marc Vidal, i que serveixen per entendre el nostre passat i el món actual en el que vivim. Totes les fotografies mostraven diferents registres fotogràfics i el Marc Vidal ha explicat als infants com s’havia fet la fotografia, on, quan, i l’impacte que ha tingut o va tenir en el seu moment. 
Finalment, la xerrada ha inclòs un molt ric i interessant espai final de participació dels alumnes per tal que poguessin preguntar sobre els aspectes exposats i la feina dels reporters. 
Ha estat una xerrada amena, directa i sense sensacionalismes.